Ce se întâmplă cu şoferii care au RCA Euroins?

[update 1.09.2023] SE PRELUNGESC ASIGURĂRILE EUROINS

În data de 31-August -2023 Guvernul a aprobat în şedinţă proiectul de ordonanţă de urgenţă privind prelungirea valabilităţii poliţelor de asigurare pentru răspunderea civiă.

NOUL TERMEN de EXPIRARE A POLIȚELOR EUROINS: 8.12.2023

Prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Deşi textul legal va intra în vigoare în ziua publicării în Monitorul Oficial, faptul că Guvernul României a aprobat în şedinţă acest proiect dă siguranţa faptului că până pe data de 08 septembrie 2023 ordonanţa de urgenţă va fi publicată şi va intra în vigoare chiar de la la data publicării acesteia.

ATENȚIE: În data de 10 octombrie 2023 expiră plafonarea prețurilor pentru RCA, asta înseamnă că după această dată prețurile RCA se vor mări considerabil.

Două milioane de români au doar două opţiuni.

Două milioane de şoferi cu poliţe Euroins vor rămâne fără RCA peste trei luni. La data de 09 iunie 2023 Tribunalul Bucureşti a decis deschiderea procedurii de faliment şi, conform acesteia, asigurările expiră în 90 de zile.

Poliţele Euroins nu mai sunt valabile, de pe 8 septembrie 2023. Şoferii care şi-au cumpărat asigurări care expiră după această dată au două variante:

Prima opțiune

Clienții Euroins pot renunţa la polițele de asigurare încă de astăzi și să ceară recuperarea primei de la Fondul de Garantare pentru perioada rămasă. Doar că banii vin greu.

A doua opțiune

A doua variantă a şoferilor este să folosească poliţele în continuare, până cel târziu pe 8 septmebrie.

Însă, cu o zi înainte, trebuie să își facă obligatoriu RCA la o altă firmă de asigurări. Şi atunci mai pot cere banii pe perioada rămasă din asigurare.

Euroins a rămas fără autorizaţie în martie 2023, după ce autorităţile au descoperit grave probleme: dosare respinse clienţilor fără motiv, plăţi refuzate şi fonduri lipsă pentru despăgubiri. Este a patrulea faliment al unui lider RCA în ultimii 8 ani.

Av. Lungu Dragoș

Loialitate și discreție

Abonează-te la noutăți

Transmite-mi un mesaj

În maxim 60 de minute vei primi un răspuns